Sjećam se dana kojeg sam u pripremajući se za šivanje svojih prvih platnenih pelena za malu princezu koja je bila na putu, naišla na temu o platnenim menstrualnim ulošcima. Reakcije su bile iste kao i kod susreta s modernim platnenim pelenama, prvo čuđenje pa oduševljenje što to postoje, nakon toga proučavanje svih modela, dimenzija, načina korištenja i održavanja te odluka o šivanju svojih uložaka koji će s pelenicama čekati rođenje male princeze.

Sašila sam svoju prvu turu pelenica i uložaka i čekali su dan kad ću ih moći isprobati, sama sebi bila sam smiješna jer prvi put u životu s veseljem sam očekivala one dane u mjesecu.

Isprobala sam i velike i male i pamučne i od bambus velura i s veseljem otkrila sve njihove prednosti:

– jednostavni su za korištenje

– ekološki

– financijski isplativi

– prekrasni šareni i mekani

– zdraviji, nema alergija ni iritacija

Posebno je bitan utjecaj na zdravlje kad su u pitanju platneni ulošci zbog toga što jednokratni ulošci remete prirodnu vaginalnu floru pa su uzrok čestim upalama i gljivičnim infekcijama.

Iskustvo je dokazalo da platneni ulošci:

– ne stvaraju neugodne mirise koji nastaju kad krv dođe u kontak s kemikalijama u jednokratnom ulošku

– skraćuju duljinu trajanja krvarenja 1-2 dana

– utječu čak i na menstrualne grčeve što je nevjerojatno, ali istinito, mnoge mame su primijetile da otkad koriste platnene uloške nemaju bolne i grčevite mjesečnice

– održavaju zdravu vaginalnu floru i sprečavaju nastanak gljivičnih infekcija.

Mnoge žene se pitaju kako sa platnenim ulošcima na posao ili izlazak. Rješenje je jednostavno – uz platnene uloške moguće je kupiti i malu torbicu od PUL-a koja ima dva pretinca, jedan za čiste, a drugi za korištene uloške i u ženskoj torbici ne zauzimaju ništa više mjesta od jednokratnih.

Održavanje je jednostavno, ulošci se isperu hladnom vodom i čuvaju se u posudi s hladnom vodom do pranja (što sprečava nastanak fleka) ili se bez toga skupljaju i peru.

Mogu se opkuhavati i sušiti u sušilici.

Dajte i Vi priliku svojem tijelu da proba sve prednosti modernih platnenih uložaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)